Транспортният министър подписва в Бургас договор за бреговите центрове

Мисия Бургас

21-06-2013, 16:22

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Общата стойност на инвестицията е 3,76 млн. лв. без ДДС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще посети Бургас в понеделник. Той ще присъства на церемонията за подписване на договорите за проектиране и изграждане на бреговите центрове за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна.

"На 24 юни от 11 часа в Морскотo Казино в зала "Петя Дубарова" официално ще бъде подписан договор между Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и Консорциум "Мидия – Диана Комерс" за проектиране и изграждане и обзавеждане на сградите на бреговите центрове за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна. Трафик-кулите в двата най-големи български пристанищни центрове ще бъдат изградени по ервопроекта "Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3", казаха от местната администрация. 

Общата стойност на инвестицията  е 3,76 млн. лв., без ДДС, и включва проектиране  и изграждане на двата брегови центъра, а също така доставка и монтаж на машини и съоръжения.

Инвестиционният проект е пряко свързан с изпълнението на ангажиментите на Република България по прилагане изискванията на Директива 2002/59/EC за повишаване на безопасността и ефективността на морския транспорт и е на обща стойност 39 145 117,96  лв. с ДДС.

"Окончателното завършване на VTMIS ще бъде изпълнено в рамките на настоящия програмен период. Двата брегови центъра  управление и информационно обслужване на корабоплаването   се компоненти от цялостната система VTMIS, която включва сложен комплекс от технически и информационни средства за информационно осигуряване и контрол на корабния трафик", допълниха от общината.