Горещ уикенд - до 39 градуса в неделя

Животът

21-06-2013, 17:59

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Идеално за море

Утре ще бъде слънчево с високи температури. Максималните ще са между 32° и 37°, в София - 32°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава "Фокус".

Над Черноморието времето ще бъде слънчево. Ще духа бриз и температурите ще остават по-ниски в сравнение с тези във вътрешността на страната. Максималните по крайбрежието ще бъдат до 27°-28°. Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. В следобедните часове над масивите в Западна България ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места в Рила и Пирин ще превали краткотрайно.

По високите и открити части ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°.

В неделя времето ще бъде много горещо. Максималните температури ще са между 34° и 39°. Ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

След обяд над планините ще се развива купеста облачност, само на отделни места ще превали слабо.

В понеделник вятърът ще се ориентира от изток и температурите ще са с 1-2 градуса по-ниски. В Източна България ще бъде слънчево, в Западна - на места ще превали слаб краткотраен дъжд.

Във вторник от северозапад ще проникне малко по-хладен въздух. Ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места слаби валежи.