Британските власти разсекретиха всички документи за НЛО

Най-доброто от печата

22-06-2013, 06:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Досиетата са за отвличания от извънземни, за видени НЛО и предложения за разработване на оръжия срещу НЛО

Разсекретени документи на британското Министерство на отбраната показват, че отделът за неиндентифицирани летящи обекти е бил закрит преди три години, защото въпреки увеличения брой съобщения за тях, от скъпата му работа не е имало полза за отбраната.

Националният архив пуска разсекретени досиета за неидентифицирани летящи обекти от пет години. Десетата и последна партида е за работата на специализирания отдел от края на 2007 г. до ноември 2009 г., когато е закрит. Досиетата са за отвличания от извънземни, за видени НЛО, има предложения за разработване на оръжия срещу НЛО. Има и документ, който посочва причината за закриването на отдела.

Меморандум от ноември 2009 г. до тогавашния министър на отбраната Боб Ейнзуърт изтъква, че операция НЛО струва "все по-скъпо, но няма ценни за отбраната резултати", както и че за повече от 50 години никой доклад за видяно НЛО "не е разкрил каквото и да било, което да подсказва присъствие на извънземни или военна заплаха за Великобритания".

През 2009 г. има 600 съобщения за видени НЛО, три пъти повече от предишната година, предаде Novini.bg. Някои от досиетата обясняват увеличението с голямата популярност на китайските фенери.