Бургазлийки обличат сватбени рокли, протестират срещу гей парада

Животът

22-06-2013, 10:44

Снимка:

lovingyou.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Над 300 са заявили присъствието си

Бургазлийки облечени като булки ще излязат на протест в центъра на Бургас. По този начин те ще изразят подкрепата си за традиционното семейство и ще обявят несъгласието си с провеждането на гей парада в София.

Въпреки че той бе отложен за септември, над 300 са заявили присъствието си. Началото на събитието е в 18 часа на площад "Тройката", след което недоволните ще минат по ул. "Александровска". 

Организаторите от Граждански форум за защита на децата и семейството и Правозащитна организация "Свобода за всеки" пишат, че не са съгласни с легализирането на еднополови бракове, с осиновяването на деца от хомосексуални двойки и с пропагандата на хомосексуализма в училищата.

"Настояваме институциите да подкрепят спазването на Божествения ред за създаване на семейство и възпроизводство на живота. Семейните двойки биха могли да илюстрират идеята на шествието като дойдат облечени в сватбени облекла. Обръщаме внимание на всички участници да се въздържат от враждебни изявления и да не отговарят на провокации", пишат организаторите в официалнтата страница на събитието във facebook "За традиционното семейство".

От 18,30 часа пък в града ще се проведе поредният протест срещу кабинета "Орешарски". Традиционно бургазлии ще се съберат на площада пред общината.