Три летни изкушения са хит в цветовете на банските

Животът

22-06-2013, 14:28

Снимка:

hotnews.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Апетитна ванилия, мента и теменужка в плажната мода` 2013

Сред силно впечатляващите и запомнящи се цветове, с които дамите ще могат да дефилират по пясъка са жълто, зелено и теменужено. По-конкретните модни решения обаче са свързани с цвят ванилия като любимия сладолед, бикини с ментова свежест като прохладна наптка, ароматна канела, цвят на ледено фрапе и цвета на любимата от началото на 90-те лимодана с вкус на виолетки.

Другата актуална тенденцция е свързана с така нареченият омбре ефект в косите и пренесата в банските костюми. Преливащи като женски къдрици тонове като успешната комбинация от руско злато през кафяво, от жълто в циклама и от турско синьо през аквамарин.

Като истинско синьо лято в десените се намества и марина – стил. Райето прави своето тримфално завръщане не само в клиновете и блузите, но и в банските. Естествено най-силната комбинация в десените е синьо с бяло и малиново с бяло.

Друг голям хит са и плетените бански. Горнище и долнище на една кука е много актуално особено ако е в цвета на каренце, взето назаем от бабите – майсторки по алеите в Слънчев бряг.

Моделите обаче също търпят промени през този сезон. Твърде изрязаните, предизвикателни горни и долна част са напълно променени, по повеля на фешън иконите в киното и музиката. Бикини тип прашки са толкова остарели и при бельото и при банските костюми, че направо са като полъх от друга епоха. От миналите модни решения е останала единствено височината, така че плитките бикини са все още актуални, както и тези с шнурчета от двете страни. По-аткрактивните модели пък имат буквално ресни за танци на плажа, както за горната, така и за долната част. И понеже се задават по-консервативни модели, то забавната и игрива част в долнището могат да бъдат и закачливи кърдрички.

Тенденциите за горнището пък твърдо странят от най-популярния модел при бельото от 90-те години и началото на 21-ви век – уондърбра. Вместо него дизайнерите са избрали гърдите да бъдат прибрани по-небрежно и не чак толкова нагоре към брадиччката в модела с малки триъгълници или горнище със или без една презрамка, в които се улавя полъх от древна Елада. Също в класацията влизат и ретро моделите, при които тялото е много облечено и много прикрито. Завръща и друг дълго пренебрегван шик – цял бански.