Да купим правилния бански

Пловдив Лайф

22-06-2013, 15:23

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дами, изборът се определя от фигурата ви

Основна тема, която вълнува дамите през лятото, е на какъв бански да заложат. Цветове, кройки, аксесоари – правилната комбинация може да превърне всяка жена в богиня на плажа. Бански според фигурата – открийте своята!

Колкото и една жена да се опитва да оформи фигурата си по свой вкус, гените понякога пречат. Важното е да се харесвате такива, каквито сте, а тялото може да се моделира и с помощта на модни трикове. С правилните цветове и подходящата кройка, банските костюми могат да подчертаят най-привлекателните ви страни.

За дамите с малък бюст

Избягвайте горнище на бански, което се завързва през шията, защото така бюстът ви оптически се смалява. Същото важи и за триъгълните чашки без допълнителни подплънки. Търсете модели, при които горнището повдига бюста с помощта на подплънки или банели. Бански с набор или волани придават допълнително обем.

Ако предпочитате цял бански, той също трябва да има оформени чашки. Подходящи са също моделите с асиметрична презрамка. Бански на точки, с флорални или графични мотиви си пасват добре с фигурата ви.

За дамите с голям бюст

Оказва се, че големият бюст може да създаде трудности при избора на бански. Избягвайте модели, при които горнището е с тънка презрамка през шията (освен ако тя не тръгва от средата), защото така допълнително увеличавате бюста. По-подходящи са стандартните модели с две презрамки.

Позволени са и банските с триъгълни чашки, стига презрамката, която е през шията, да бъде по-плътна. Внимавайте да не изберете горнище без банели, защото с него бюстът ви може да увисне. Може да избирате между бански в актуалните за сезона неонови цветове, пастелни тонове, тропически принтове, тъмносиньо и класическо черно.

За дамите с крушовидна фигура

Мисията ви е да подчертаете бюста и да не акцентирате върху долната част на тялото. За целта забравете за изрязаните долнища и моделите с ниска талия – потърсете такива, които са с по-висока талия, тип ретро, или имат дебела лента в края.

Ако предпочитате цял бански, търсете такъв с V-образно деколте, с усуквания, набор или тип "прегърни ме". Дамите с крушовидна фигура могат да се възползват от тенденциите за 2013, като миксират долна и горна част в различни цветове. За долнището заложете на тъмни нюанси, докато горнището може да е в по-ярки цветове или с десен на цветя.

За дамите с по-атлетична фигура

Задачата ви е да изглеждате по-женствена. За целта избирайте бански в бонбонени цветове, с графични мотиви или волани. Позволени са бански, чиято долна част е по-изрязана – така подчертавате добре оформен ханш и бедра. Възползвайте се от моделите, при които горната част повдига или събира бюста, за да изглежда оптически по-голям. Забравете за боксерките и ги заменете с долнище с набор.

За пищните дами

Препоръчително е да изберете бански, чиято долна част е с по-висока талия, за да прибира корема. За горната част най-добре заложете на стандартен модел с две презрамки, защото тези с една слагат по още някой килограм отгоре. В случай, че сте се насочили към цял бански, търсете такъв с набор по средата, с кръстосване или V-образно деколте, за да направи талията ви да изглежда по-малка и да създаде оптическа илюзия, че притежавате тяло тип пясъчен часовник.

Чашките на горнището трябва да са добре оформени по същата причина. Забравете мита, че само черното вталява. Спокойно може да миксиране горна и долна част в различни цветове, да се ориентирате към нюанси на синьото и зеленото, да заложите на лилаво или на флорални мотиви, стига цветята да са по-едра щампа.

 

Източник rozali.com