И Шекера на бунт срещу новата Тройна коалиция

Мисия Пловдив

22-06-2013, 15:33

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Готвят блокада на Голямо Конарско шосе

И Шекера се вдигна на бунт.

500 жители на кв. "Тодор Каблешков" обявиха война на правителството на Пламен Орешарски и блокираха за близо 2 часа ул. "Делянка" тази сутрин.

"Не искаме новата Тройна коалиция! Третират ни като престъпници! Тормозят ни! Да си ходят" - викаха мъже, жени и деца на импровизирания митинг. "Откакто е на власт това правителство, живеем като в затвор, всички изходи са завардени от полиция и ни тарашат, когато влизаме и излизаме от квартала ", обясни 30-годишен протестиращ мъж. Друг допълни, че полицаите влизали директно в къщите и ги претърсвали за контрабандни цигари. Претърсвали дори чантите им на излизане от кварталната хлебарница.

Преди два дни пък млад мъж натоварил на колата си бременната си жена да я кара в родилния дом. Полицейски патрул ги спрял и започнал да претърсва автомобила, без обръща внимание на деликатното състояние на жената. Мъжът й твърди, че контрабандни цигари не били намерени, но заради забавянето съпругата му получила усложнения и се наложило да роди с операция.

"За толкова години нито един депутат от ДПС не е дошъл да ни види как живеем тука. Не ги искаме, нито тях, нито БСП-то", нарежда възрастна жена. Мъжът й допълва авторитетно: "Тук сме 2500 души по списък, а само 1000 са гласували. За това ни натискат - да гласуваме за тях. Ама няма!".

Протестът премина без инциденти и при засилено полицейско присъствие. Ромите от "Шекера" се стягат за втори протест във вторник от 17 часа. Тогава смятат да блокират Голямо Конарско шосе, ако от голяма община им издадат нужното разрешение.

 

Източник ПОТВ