Ботев не се даде на Ивелин Попов и Кубан

Спорт

22-06-2013, 19:47

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Канарите завършиха 0:0, следващата им проверка е с Ростов

Ботев и Кубан завършиха 0:0 в контролен мач, игран в Бад Татзмансдорф, Австрия. "Канарчетата" имаха инициативата в по-голяма част от двубоя срещу 5-ия в руското първенство.

В 7-ата минута Тодор Неделев отправи силен диагонален удар от 25 метра, но право в ръцете на Беленов. В 15-ата минута добра комбинация между Вандер, Ромарио и Артур около наказателното поле, завърши с центриране на последния към Мариян Огнянов, който не успя да насочи добре топката с глава.

В 17-ата минута Мустафеев бе намерен в наказателното поле на Ботев, но Данчо Христов се намеси отлично и блокира футболиста на Кубан.

В 26-ата минута топката достигна до Ромарио пред дъгата на наказателното поле, холандецът с триков параболичен пас намери излизащия от втора позиция Мариян Огнянов, който опита изстрел с шпагат, но ударът му бе твърде слаб и вратарят спаси. Последваха удари на Вандер и Тодор Неделев, които минаха над вратата.

В заключителните секунди на първата част руснаците удариха греда. Балде се освободи технично пред наказателното поле и с нисък удар уцели лявата греда на Стаховяк.

На почивката в тима на Ботев не бяха извършени смени, докато съставът на Кубан излезе с изцяло нова единадесеторка. В първите минути на втората част “канарчетата” имаха териториален превес, но не успяха да създадат голово положение пред вратата на “зелените”.

В 69-ата минута футболист на Кубан върна неразчетено към вратаря, Костадин Дяков стигна първи до топката, но стреля в тялото на резервия страж Карюки.

В 83-ата минута Игнатиев се измъкна от защитата и се озова сам срещу Филип Димитров, след което пробва удар в близкия ъгъл, но младият вратар реагира отлично и спаси. 5 минути преди края на мача отлично центриране на Данчо Христов отдясно бе засечено от Станислав Костов, но ударът с глава на нападателя минава в страни от вратата на Кубан.

Съставът на Ботев:

Стаховяк (66` Димитров), Христов, Спрокел, Грънчаров, Артур (69` Минев), Галчев (72` Васев), Иршак, Огнянов (76` Павлов), Неделев (54` Педро), Вандер (63` Костов), Ромарио (66` Дяков)

Съставът на Кубан: първо полувреме:

Беленов, Бугаев, Деалберт, Шандао, Козлов, Букур, Мустафаев, Тлисов, Цораев, Ивелин Попов, Балде

второ полувреме: Карюкин, Армаш, Лобкарев, Жестоков, Соснин, Фидлер, Жавнерчик, Игнатиев, Озбилиз, Безлихототнов, Уреня

Следващата контрола на "канарчетата" е в четвъртък срещу Ростов.