Антигей протестът: "Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Иван"

Мисия Бургас

22-06-2013, 21:00

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургазлии по-ядосани на гейовете, отколкото на Орешарски (СНИМКИ)

В нормалните семейства децата живеят сигурно и спокойно, защото бащата си е баща, майката си е майка, сподели една от активистките

800 срещу 50. Така изглеждаха двата протеста тази вечер в Бургас. Шепа хора подкрепиха деветия ден от националните митинги срещу кабинета "Орешарски".

За разлика от него протестът в защита на традиционното семейство и против гей парада в София събра стотици.

СНИМКИ ОТ ДВЕТЕ ШЕСТВИЯ ТУК!

Антигей парадът започна в 18 часа на площад "Тройката", където присъстващите събраха погледите на минувачите с необичаен дрескод и огромни лозунги - "Не на еднополовите бракове", "Не на хомосексуалната пропаганда в училище", "Не искаме Содом и Гомор" и "Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Иван".

Присъстващите изразиха мнение, че не е нормално представители от един пол да се свързват в брачен съюз или да отглеждат деца.

"В нормалните семейства децата живеят сигурно и спокойно, защото бащата си е баща, майката си е майка. Такива деца имат по-дълъг, по-здрав и щастлив живот. Днешното общество е изгубило много от моралните си ценности и устои и затова често то се люшка сред вълни от безнравственост и поквара на всички нива. Ние, всички тук, сме за традиционното семейство между мъж и жена, защото това е добро и красиво", каза една от активистките в митинга. 

Седем бургазлийки дефилираха по главната улица като булки, а десетки носеха специално щамповани тениски със силуетите на съпруг и съпруга и двете им деца. Голяма част от присъстващите бяха довели малките си деца, които гордо развяваха българския флаг. Част от малчуганите държаха плакати с надписи "Всяко дете заслужава да има мама и татко" и "Морално разложение-национално унищожение".

Около 18,30 часа шествието стигна площада пред общината, където в същото време се събираха недоволните от управляващите. По-многобройният протест обаче зае цялото пространство и изтласка антиправителственият митинг на "Богориди" до Часовника.

"Ние сме тук да протестираме срещу това, че под формата на антиСПИН кампании и сексуална ориентация в уилищата нашите деца са атакувани с това че никакъв проблем не е да бъдеш и обратен. Ние сме тук, за да изразим позиция, че всяко дете заслужава да расте с майка и татко", обявиха организаторите, а репликата бе посрещната с бурни аплодисменти от страна на множеството. 

В основата на митинга са местни евангелски и протестанстки църкви, Граждански форум за защита на децата и семейството и Правозащитна организация "Свобода за всеки". Беше прочетено и официалното становище на Българската православна църква, в което категорично се заявява, че всяко нарушаване на божиите заповеди сериозно уязвява душевния мир и хармоничното развитие на човешката личност. Хомо-, би- и транссексуалността бяха заклеймени като противоестествени и особено вредно нарушаване на брачната любов между мъжа и жената.

По време на протеста група тийнейджъри раздаваше диплянки с митове за хомосексуализма или защо той е деструктивен за отделните личности, семействата и нациите.

Междувременно малкото събрали се да викат срещу Орешарски подкрепиха и антигей протеста като изразиха мнение, че и двете групи се борят срещу разрушената ценностна система и липсата на морал и призоваха след края на единия митинг присъстващите да покрепят и този срещу правителството.

Малко след това групичката се отправи на шествие до централата на БСП с викове "Оставка", "Мафия" и "Червени боклуци". Малкото протестиращи носеха плакати срещу Сергей Станишев, образа на Левски и цитати от романа "Тютюн". 

Антигей протестът продължи с молитва за благодарност и завърши с песента "Бог да пази България". След това двете групи се обединиха и около 200 души поеха на шествие по "Богориди" до Морското Казино като скандираха "Всеки ден ще е така, до победата" и "Елате с нас, протестът е за вас".

Утре от 11 часа недоволните от кабинета "Орешарски" отново ще се съберат на обичайното място.