Христо Стоичков: ЦСКА фалира, правя нов клуб

Спорт

22-06-2013, 22:26

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Няма да участваме в Лига Европа", заяви Камата

Христо Стоичков даде първата си пресконференция като собственик на ПФК ЦСКА ЕАД. Ето как разясни той на футболната общественост бъдещето на клуба:

"От днес всички акции са при мен, прочели сте декларацията от "Титан", в 17:45 получих акциите, клубът е в пълен фалит, няма накъде. Трудна е издръжката на клуба, трудна е да се плаща, ситуацията е тежка. В годините Митко Борисов и Иво Иванов са давали, но са били крадени, крадени до безочие, от комисионни знайни и незнайни. Ето най-новото дело е от днес, от  Министерството на военните, ако не се платят 130-40 хиляди евро ЦСКА ще започне с минус 6 т. новото първенство. Дело след дело пристиг. Но щом един клуб е фалирал, не може да плаща. От тук нататък има един път - да спасим ЦСКА. Знаете, нито имам договор с "Титан", нито с ЦСКА, дошъл съм да помогна, пътят е един - да се направи ново дружество от нулата, без всякакви задължения, да се спасят четирите букви. През годините е имало много смяна на цифрите, беше ЦДНВ, ЦСКА, Септемврийско знаме, Червено знаме, ситуацията е една и съща. Ще имам разговори с хора, които искат да помагат. Хора, с които съм разговарял са мои приятели, които обичат ЦСКА, искат да е велик отбор. Ако някой иска от в група, няма да го допусна. Ще се се направи това, което заслужава ЦСКА.

"При тази ситуация, щом не могат да се платят таксите към УЕФА, няма да участваме в Лига Европа. Не мога да извадя дълговете от джоба си, поел съм ангажимент да спася ЦСКА, с приятели, каквото мога, ще опитам. Това е моето желание, дошъл съм тук без договор. Разговарям с бизнесмени, които ми дават уверение, за мен един подпис е нищо, пред една честна дума, че могат да осигурят бюджет с който ще разполагат футболисти, треньори, ръководители. 10-15-20 човека на работа ще бъдат обезпечени, това ви го гарантирам, бюджетът е толкова, че играчите да ми благодарят, че това съм направил за тях."

"Гриша Ганчев което е обещал, предполагам че няма да се отметне. Някои от футболистите ще дойдат. Искам един читав клуб. Знам, че ситуацията е много сложна, но алтернативата е една. Няма да споменавам имена. Но това са хора, с които съм работил във времето. Не мога да гледам как ЦСКА се мота във В групите.", каза Стоичков.