Старт! Състезание по триатлон на Гребната база

Спорт

23-06-2013, 07:00

Снимка:

holtri.com, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всеки, който може да плува, да кара колело и да бяга е поканен

За трета поредна година СК „Три-екстрийм“ Пловдив, съвместно с Община Пловдив, организират състезание по триатлон за купа“Пловдив“. Спортната надпревара ще се състои на днес на Гребната база в Пловдив. Плуването ще бъде в Гребния канал, а колоезденето и бягането – около него.

От 09:00 часа ще започне записването на участниците в триатлона. В 09:30 часа ще се състои официалното откриване на мероприятието като старт на състезанията ще бъде даден точно в 10:00 часа с отворен старт „КУПА Три-екстрийм Пловдив“ за участници над 16 години. Те ще мерят сили на дистанции 750 м. плуване, 20 км. колоездене и 5 км. бягане. Класиралите се от 1-во до 6-то място състезатели ще получат купи. За първа година ще се включи и малка „Купа Три-екстрийм Пловдив“ за деца под патронажа на Детско-юношеската школа на клуба при дистанция 100 м. плуване, 5 км. колоездене и 1 км. бягане. От стартиралите ще бъде избран и най-проспериращият състезател на Детско-юношеската школа на СК  „Три-екстрийм Пловдив“, който ще получи специална награда.

В 12:00 часа ще започне Масов старт „Предизвикателство“ като в него участниците ще трябва да изминат 350 м. с плуване, 15 км. – колоездене и 3 км. бягане. В 12:00 часа ще бъде дадено и началото на триатлон за юноши и девойки, със същата дистанция като при масовия старт.

Триатлонът за деца започва в 13:30 часа. Час по-късно – 14:30 часа ще бъде дадено начало и на масовия старт. В него могат да се включат представители от всички възрасти. Дистанцията е 50 м. плуване, 5 км. колоездене и 1 км. бягане. Награждаването ще се състои в 15:30 часа, след което състезанието ще бъде закрито.

До момента участие са заявили повече от 70 участника от седем национални клуба по триатлон и индивидуални участници.

Организаторите канят всеки, който може да плува, да кара колело и да бяга, да се изправи пред предизвикателството на спорта триатлон, който може да се практикува в свободно време както от деца, така и от хора в третата възраст. Ще има богата информация за триатлона, много музика, много медали и предметни награди.                                                                                                            

Заявки за участие, записвания за нощувки и по-подробна информация може да получите на e-mail: tri_x@abv.bg или на тел. 0898 24 62 99 и 0899 84 34 84.