Хиляди се събират за пореден протест, Волен също излезе

Мисия София

23-06-2013, 18:59

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ще има ли напрежение в столицата?

Хиляди граждани се събират на така наречения "Триъгълник на властта" на площад Независимост в столицата. Днес е десетият ден на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Пред сградата на Президенството събралите се протестиращи развяват български знамена, обстановката към момента е спокойна.

В същото време Атака, начело с лидера си Волен Сидеров също шества, но пред паметника "Васил Левски". По негови думи, неговият митинг трябвало да бъде пример за мирно шествие, без да се скандират обиди и лозунги.
"Ние сме против на власт да се връщат костовци, симеоновци и борисовци, които ограбваха България и я водеха по лош път. Те искат да предизвикат анархия, да замажат злодеянията си. Ние няма да допуснем това. Днешният митинг е под наслов "Не на омразата", защото сме свиделите на бликаща омраза от площад „Зависимост" и хора, които твърдят, че протестират мирно, раждат агресия", заяви Сидеров. Той посочи, че партия „Атака” е пример за гражданска отговорност.

 

Във Facebook се организира и трети протест пред Народното събрание, който пък е против управлението на ГЕРБ. В началния му час - 19:00 часа, обаче нямаше нито един човек.