Националите по карате с две титли от Япония

Спорт

23-06-2013, 20:30

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Поредния голям успех записаха националите на Българската карате киокушин федерация. Родните бойци се завърнаха с 2 златни и един сребърен медал от Отвореното първенство на Япония по шинкен-шобу – най-тежкия правилник на киокушин. Секретаря на родната централа в най-твърдия стил – сенсей Пролет Василева разкри, че Стилиян Петров буквално е прегазил съперниците си в категория до 72 кг. и заслужено се е качил най-високо на почетната стълбичка.

По пътя си към титлата Петров сразява трима японски бойци. Световния първенец в този стил Александър Команов отново се окичи със златния медал в категория над 80кг., след победи над японец и германец. Команов е нокаутирал представителя на домакините, а този нокаут е обявен и за най-зрелищния на турнира. Освен със златото, Команов се завръща от „страната на изгряващото слънце“ и с два индивидуални приза – за най-техничен състезател на турнира и за номер 1 в „тамишивари“ (трошене).

Третия ни представител в Япония – Николай Атанасов се окичи със сребърния медал. На финала той отстъпи пред японец в изключително равностоен и оспорван двубой, а по пътя си към финалната битка, той елиминира друг представител на домакините и американец. Ръководител на отбора е сенсей Николай Рачев, а делегацията ни се прибира на 25 юни.