Добро утро! Палят мола и разпъват палатков лагер

Мисия Пловдив

24-06-2013, 06:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Понеделник, 24 юни: Какво, къде, кога ще се случва в Пловдив

Топъл понеделник. Максималната температура в града ще бъде 33 градуса. Синоптиците прогнозират краткотраен дъжд с гръмотевици.

Протестите влизат в Ден 11-ти. Очаква се днес да бъде разпънат палатков лагер пред сградата на Областна управа. Проявата е срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за губернатор от квотата на ДПС. Репортер на Plovdivutre.bg ще бъде на място на пл. "Никола Мушанов". Очаквайте подробности.

Затварят за движение южното платно на бул. "Санкт Петербург" /от кръстовището с бул. "Менделеев" до кръстовище  с ул. "Лев Толстой"/. Пътният участък ще бъде блокиран от днес до 04.07.2013.

В тази връзка маршрутът на автобусни  линии № 9, 18, 24, 29 и 44 се променя. Виж промените ТУК.

Пред съда се изправя 21-годишният Тодор Тотев, осъден за жестокото убийство на баба си. Той обжалва присъдата на Пловдивския окръжен съд от 13г. и 4 м. затвор при първоначален строг режим. Тодор бе признат за виновен, че на 26.09.2012 г. в с. Манолско Конаре умишлено е убил баба си Цветка Тотева. Тя била наръгана с нож и след това затисната с чували с жито.

В мол "Галерия" ще правят пожаро-тактично учение. В 11 часа ще бъдат евакуирани посетителите и персоналът. Целта на занятието е създаване на организационни умения на служителите, както и затвърждаване на знанията на огнеборците за гасене на пожари в големи търговски обекти.

Кметът Иван Тотев с редовен брифинг в 10.30 часа в заседателната зала на общината.

Народните избраници от БСП Захари Георгиев и Петър Мутафчиев дават пресконференция днес в 11 часа в пресцентъра на партията на ул. "Кръстьо Пастухов", 18.

Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС – Пловдив стартира пилотен проект за прием на бакалаври. По този повод се прави брифинг в заседателната зала на Колежа по икономика и администрация на бул. „Кукленско шосе” № 13 от 11 часа.

Община Асеновград и Фондация „Искам бебе” ще отчетат свършеното по програма за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Информацията ще се дава в 11.30 ч. в 601 зала в сградата на община Асеновград.

Енергийна Агенция – Пловдив ще връчи наградите и сертификати на участниците на официална церемония в 18.00 часа в Културен център „Тракарт“. Ще присъстват представители на 30 -те успешно завършили състезанието съседства. Те достигнаха намаление от 25% на енергийната си консумация в сравнение с предишни години.

От 24 юни до 17 юли 2013 г. в Музеен център за съвременна история ще бъде подредена изложбата „Един лорд в Тракия” на Яни Секлемов. Авторът ще представи и своята едноименна книга-албум. Цветните картини са нарисувани с маслени бои върху ленена основа, а освен платната представени в изложбата, книгата-албум съдържа и различни разкази и очерци, писани от първо лице.

Входът е безплатен. Всеки може да разгледа изложбата от понеделник до петък от 10:00 до 17:30 ч. на ул. „Ангел Букорещлиев” № 14.