Всеки втори с двойка на изпита по български

Най-доброто от печата

24-06-2013, 06:11

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Абитуриентите са в правописна немощ, отчитат проверяващи

 
Бъдещи журналисти не знаят БГ президентите
ЙОРДАН ЙОЧЕВ

 

Въпросът „Кои са демократично избраните президенти на България?” масово затрудни кандидат-журналистите, които се явиха на устен изпит за софийския университет „Св. Климент Охридски” в събота. Част от бъдещите бакалаври по специалностите „журналистика”, „връзки с обществеността” и „книгоиздаване” излизаха от препитването видимо смутени.

 

„Сетих се за Плевнелиев и Първанов. Други не споменах, защото не бях сигурна и прецених, че е по-добре да си мълча, отколкото да кажа някоя глупост”, сподели една от кандидатките пред „Монитор”. Дългокос младеж от Гоце Делчев не скри разочарованието си на излизане, след като казал име, което се оказало, че не е на президент.

 

Изпитващ от една от комисиите обясни, че има както подготвени, така и кандидати, които не знаят изобщо какво се случва около тях. „Наслушах се на глупости на килограм”, възкликна друг изпитващ в края на изпита.

 

Едва двама-трима кандидати, чиито знания бяха оценявани в осма комисия, излязоха след изпита с усмихнати лица и обясниха, че въпросите са били лесни.