Без палатков лагер пред Областната, няма желаещи

Мисия Пловдив

25-06-2013, 09:11

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Каймаканов се разпъргави - проверява как са отпуснати над 1 млн. лева на фондация „Рома”

Палатков лагер пред Областната управа не беше построен, съобщи в. ‘Марица”. Въпреки разрешението от общината той да бъде в градинката денонощно до 10 юли за сега няма желаещи да дежурят на смени 24 часа на ден.

Протестиращите, които са пак около 20 души, спряха движението на кръстовището до ресторант "Стадиона" и в продължение на 10 минути скандираха "Оставка" и "Долу ДПС".

Някои от шофьорите викаха "Победа", други нервно натискаха клаксоните. Полицията предварително отцепи бул. "Васил Априлов" и "6 – ти септември".

Преди това протестиращите наобиколиха областния управител Венцислав Каймаканов с викове "Оставка". Той се спря пред тях и разговаря 10-ина минути. Организаторът на протеста Стоил Атанасов го атакува с въпрос "Как човек с бизнес и скъпа кола за 250 хил. лева, се навива да заеме държавна служба?".

Той се опита да обясни, че е дошъл да управлява областта, за да подобри живота, но протестиращите го навикаха, че е олигарх. Областният управител се качи горе, този път никой не хвърли яйце по него.

Каймаканов се разпъргави неочаквано. Започва проверка на общината как е отпуснала над 1 млн. лв. финансиране на фондация "Рома". Вече съм назначил комисия за двете решения на общинския съвет за финансиране на фондация "Рома", чиито председател е общинският съветник Антон Карагьозов от ДПС, уточни той.