Как да почистваме секс играчките си

Пловдив Лайф

25-06-2013, 12:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Едва 35 % от жените, които използват вибратор, го почистват след всяка употреба

Правилната и добра интимна хигиена включва някои специфики, като например редовното почистване на секс играчките. Да, те също се нуждаят от навременно и старателно почистване, за да не получим гъбични или други инфекции, когато решим да се позабавляваме с тях.

Изследвания установяват ,че само 35 процента от дамите, които ползват такива приспособления, ги почистват след всяка употреба.

На пазара се предлагат специални кърпички и други продукти, които са направени точно с такава цел. Когато след всяка употреба почиствате секс играчките, намалявате риска от инфекции. Често тази специфична грижа се пренебрегва, което може да ви донесе неприятности и да ви отблъсне от такива сексуални забавления.

Разбира се, повечето от тях могат да се измиват със сапун и вода. Но, бъдете внимателни в зоната около батериите.

Ако забележите цепнатина в някоя част, водата, която ще навлезе при миенето може да я повреди. Играчките, които са с пореста и желирана повърхност се почистват по-трудно. Другите, които са изработени от медицински латекс и от гладък материал, който наподобява стъкло, се почистват лесно. Ако се съмнявате, че не сте ги почистили добре, най-добре сложете презерватив за по-голяма сигурност.

 

Източник az-jenata.bg