Общината изпълни исканията на търговците от пазара

Мисия Добрич

25-06-2013, 12:22

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Бяха извършени ремонтни дейности за 31 500 лева

Община Добрич извърши сериозни ремонти в Централния кооперативен пазар и удовлетвори исканията на търговците, след протестите им през зимата, за които Добрич Утре ви информира подробно.
Ремонтните дейности възлизат на 31 500 лева. Средствата бяха осигурени от общинския бюджет. От  2000 г. не е извършван никакъв ремонт по работните места. Изключение е направената тогава желязна конструкция и оформяне на закрития пазар.
Сега бе направен ремонт на съществуващият покрив от ПВЦ плат, изработка, доставка и монтаж на сенници, на рекламно пано. Беше осигурен и монтаж на контролна електронна везна в района на Градските хали. Изработиха се и се монтираха указателни табели на маси и подходи към ЦКП. Извърши се замерване осветеността на работно място и подмяна на изгорели метал халогенни лампи, изкърпиха се дупки по пътеките за движение, направи се цялостен ремонт на съществуваща фургонна тоалетна.
Продължи се работата по планираните ремонтни дейности за 2013 г. по ускорен график - ремонт и пребоядисване на работните маси, осигуряване на подходи към основни места на хора с увреждания /инвалидни колички/ и майки с деца в колички,  осигуряване и поддържане на нормална осветеност на работните места.
Резултатът от подобрените условия и удовлетворяване на исканията е, че 164 работни маси на долната зона са заети 100%, а на закритата част само 10  към настоящия момент са свободни.
Наемните цени бяха намалени с 14,6 %. Въведоха се преференции при заангажирането на определени работни места от земеделски производители. Приета е възможност за обособяване на работни места от 2 м² и терени за търговия с дръвчета от 6 м².
С информационните табели земеделските производители излязоха от анонимност и вече могат да показват своята продукция, а  купувачите ще знаят с кого контактуват.
На наемателите се предоставя безплатна WC, а съпътстващите ежемесечни разходи се поемат от общинския бюджет. Подменена е част от охраната поради зачестили случаи на кражби и вандализъм. Чистотата и хигиената се поддържат на високо ниво.
Всички тези дейности са продиктувани от желанието на Община Добрич да продължи да работи в  диалог с бизнеса и земеделските производители.