Цигари и маркови тениски менте задържаха на Лесово

Крими

25-06-2013, 15:23

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Дрехите са открити в багажника на автобус с турска регистрация, превозващ пътници от Бурса към Русе

11 опита за контрабанден внос на цигари и маркови летни дрехи-менте от Турция пресякоха митническите служители на пункт Лесово при извършените проверки през последните дни. Иззети са 17 800 къса или 879 кутии цигари без акцизен бандерол и 263 тениски и спортни облекла с фалшифицирано лого на световни търговски марки.

Летните дрехи-менте са открити в багажното отделение на автобус с турска регистрация, превозващ пътници по редовна линия Бурса- Русе. При проверката на автобуса на вход от Турция към България, инспекторите засичат два големи сака с недекларирани трикотажни изделия, без никой от пътниците да посочи чия собственост са те.

Впоследствие е установено, че шофьорът на автобуса е получил саковете от български гражданин в Истанбул, за да ги превози до България. Оказва се, че те съдъжат 238 тениски и 25 екипа с лого "Adidas", "Hugo Boss", "Calypso", "Tommy Hilfiger", "Converse" и други.

За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки. Срещу шофьора на автобуса-български гражданин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Други 10 акта по Закона за митниците са съставени на митнически пункт Лесово за контрабанден внос на цигари в рамките на една седмица. Иззетите 17 800 къса цигари без бандерол от различни търговски марки са открити в тайници и превозван багаж в седем леки автомобила, два камиона и един туристически автобус. Осем от нарушителите са български граждани, двама са румънски граждани. Част от проверките са извършени по сигнал на служители от Гранична полиция.