Апаши обират по 30 туристи на ден в Слънчев бряг

Архив Бургас

26-06-2013, 06:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Крадците дебнат най-вече пред дискотеки и барове, когато туристите са подпийнали и са лесна плячка.

Туристите пропищяха от наглите крадци край морето. Бандитите изкачат отвсякъде и са брутални при нападенията си. През последната седмица има невиждан бум на обирите в Слънчев бряг, признаха от полицията.

Средно по 20-30 нападения над курортисти се регистрират всекидневно в Слънчев бряг. В разгара на сезона в най-големия ни морски курорт заработват апаши от цялата страна. Предимно се извършват дребни кражби и джебчийства по алеите, но не са редки и нападенията в тъмната част на денонощието, пише в. "Стандарт".

Апашите дебнат най-вече пред дискотеки и барове, когато туристите са подпийнали и са лесна плячка. Другата критична точка в Слънчев бряг е плажната ивица, която никога не опустява. Щом удари полунощ, развеселени туристи окупират шезлонгите, захвърлили безгрижно чанти и портфейли, което е удобен момент за крадците.

"Бяхме с приятеля ми на дискотека и, докато танцувахме, някой ми е откраднал чантата от сепарето. Имах около 100 евро, мобилен телефон и скъп фотоапарат. Сега съм тук, за да подам жалба. Но едва ли ще намерят крадците", сподели 25-годишна туристка от Англия.

В момента в Слънчев бряг работят над 200 униформени. От началото на юли от вътрешността на страната пристигат още подкрепления, които ще подсилят бройката. Освен за крадци криминалистите зорко дебнат и за наркопласьори. Почти няма ден, в който полицейските кучета да не надушат някой дилър край плажа.