ПУ пуска "Софтуерни технологии и дизайн"

Мисия Пловдив

26-06-2013, 07:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Представят най-новата специалност на Факултетът по математика и информатика

Най-новата си бакалавърска програма – "Софтуерни технологии и дизайн", ще представи Факултетът по математика и информатика на ПУ "Паисий Хилендарски" днес от 11 часа в заседателната зала на факултета.

Специалността е в направление "Информатика и компютърни науки" и ще се изучава в редовна и задочна форма с продължителност четири години. Завършилите придобиват професионална квалификация "Информатик". Специалността е предимно с приложна насоченост и в рамките на следването е предвиден стаж в реални работни условия. Студентите ще получат базова широкопрофилна подготовка за прилагане на съвременни софтуерни технологии в различни области на човешката дейност. Основно учебният процесс ще набляга на уменията за изграждане на дизайн на различни видове компютърни приложения.

Наред със специалността "Софтуерни технологии и дизайн" Факултетът по математика и информатика ще представи и стратегията си за развитие в периода 2011 – 2020 година. Тя включва актуализация на всички учебни планове и програми, съобразно стратегията на ЕС за растеж "Европа 2020" и изискванията на трудовия пазар, обясни деканът на ФМИ проф. д-р Асен Рахнев.

Актуализацията ще се извършва по спечелен проект по ОП „Конкурентоспособност” на стойност 239 хилл лева, съвместно с Българската Асоциация на Софтуерните Компании БАСКОМ, чийто експерт по образованието Явор Джонев ще разясни как проектът ще спомогне за конкурентната реализация на студентите.