Протестиращите гарнираха сутрешното кафе с домати

Общество

26-06-2013, 09:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

#ДАНСwithme става "На кафе пред парламента"

Около 1000 души "обстрелват" Народното събрание

Над 1000 протестиращи се събраха "на кафе” пред парламента тази сутрин. Малко след началото на протеста гражданите започнаха да замерват сградата с домати. Скандиранията "Оставка" и "Мафия" продължават както пред служебния вход на парламента, така и пред централния вход откъм паметника на Цар Освободител.

"Пуснете ни до тоалетната имаме катарзис", "Д-р Енчев вика Мая Манолова" и "Ахмед Доган на Волен Армаган" са само част от скандиранията на протестиращите. Група граждани са направили импровизирано заседание на парламентарната комисия по етика, което се провежда на пластмасова маса. Те призовават лидера на "Атака" Волен Сидеров да дойде на масата и да си вземе рублите.

Гражданите дойдоха, за да поискат касиране на изборите и провеждане на нови, но по честен и демократичен начин. Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова опита да излезне и да поговори с тях. Тя покани всички, които имат предложения за промени в Изборния кодекс да ги представят днес в 15 ч.  Към нея обаче полетяха домати,тя не можа да продължи да разговаря с протестиращите и се върна обратно в парламента.

Абсолютно всеки депутат беше посрещнат с освирквания  и викове "Оставка".

Към 09.20 часа протестиращите вече наброяваха 2000 души. Малко по-късно те се премиестиха  при задния вход на Народното събрание. Те освиркаха министъра на финансите Петър Чобанов и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, които излязоха от сградата.