Жертви на трафик разказват историите си

Мисия Пловдив

26-06-2013, 09:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Филм за съдбите на три жени пускат в "Тракарт" днес

От 18. 00 часа в Културен център "Тракарт" ще се състои премиерата на документалния филм на Йордан Димитров "Червено - като червило и като кръв". Лентата е посветена на жертвите на трафика на хора. 

Прожекцията е със свободен вход.

"Червено - като червило и като кръв" е филм, който разказва три истории на жени, станали жертва на трафик.

Олга е една от героините на филма "Червено - като червило и като кръв". Тя е била жертва на трафиканта си в продължение на осем години. Днес е намерила сили да разкаже историята си, за да победи тежките спомени. Според специалистите ще са й нужни поне осем години, за да се справи с психологическата травма. Олга вече е получила подкрепа от социалните работници и полицията в Холандия, както и от Националната комисия за борба с трафика на хора. В момента младата жена учи право и кара стаж в прокуратурата.

Ще ви развълнуват и съдбите на Боряна и Мария. Изживяното от тях унижение е толкова силно, че те още не са намерили кураж да разкажат дори на най-близките си хора за ужаса, който са преживели.

Филмът е продукция на Българска национална телевизия, събитието се организира съвместно от Националната комисия за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора - гр. Пловдив, Община Пловдив и галерия Тракарт.