Местят Суперкупата, заради Лига Европа

Спорт

26-06-2013, 10:38

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Това се налага поради факта, че ден по-късно на 11 юли пак на Лазур трябва да се състои мача – реванш от Лига Европа между отборите на Ботев Пловдив и казахстанския Астана

Обявеният за 10 юли мач за Суперкупата между шампиона Лудогорец и носителя на Къпата Берое на стадион Лазур ще бъде преместен за друга дата. Това се налага поради факта, че ден по-късно на 11 юли пак на Лазур трябва да се състои мача – реванш от Лига Европа между отборите на Ботев Пловдия, който е заявил стадиона в Бургас и казахстанския Астана. Стадионът трябва да е готов поне 24 часа преди мача, а според разпоредбите на УЕФА, отборът гост има право на официална тренировка в часа на провеждане на двубоя.

При това положение от БФС ще трябва да направят спешни консултации с двата отбора, които ще спорят за Суперкупата, кога да се състои двубоят. Вариантите са няколко – или преди мача за лига Европа, или след това. При първия вариант има вероятност теренът да не е в оптимално състояние за евромача, а при втория отборите да нямат достатъчно време за подготовка за предстоящия им старт в турнирите на УЕФА. Както е известно Лудогорец и Берое стартират участието си от втория предварителен кръг, а първите им мачове са на 16-ти и 18-ти юли.