Звезди на операта идват в Бургас за Музикалните празници "Емил Чакъров"

Бургас Лайф

26-06-2013, 14:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Виж пълната програма

Едни от най-големите имена в съвременното оперно изкуство, сред които Камен Чанев и Калуди Калудов, ще гостуват на шестото поредно издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“.

То ще се проведе от 3-и юли до 5-и септември на сцената на Летния театър в Морската градина.

Сред основните акценти от програмата са премиерният спектакъл "Борис Годунов", с участието на артиста от Болшой театър Вячеслав Почапский, балетът "Шехерезада" и операта "Царицата на чардаша", които предизвикват огромен интерес от страна на публиката, както и закриващата опера "Графиня Марица" с участието на Марио Николов.

Начален час на спектаклите през юли ще бъде 21 ч., а през август 20.30 ч., а цените на основните билети са 6,8 и 10 лева.

Всички фенове на музикалното изкуство могат да се възползват от гостуването на таланти от такава величина на бургаската сцена и да посетят спектаклите. По време на музикалните празниците за трети път ще бъде връчена и специално учредената музикална награда на името маестро Емил Чакъров, каза Димитър Маджаров, шеф на "Летен театър, фестивали и концерти".

Александър Текелиев, директор на  Оперно – филхармонично дружество Бургас, сподели, че се надява Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ да се радват на посещаемост, както от българската, така и от чуждестранната част от публиката.

Музикални празници „Емил Чакъров“ 2013 се организират от Община Бургас и Държавна опера – Бургас. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на град Бургас за Европейска столица на културата през 2019.

 

Програма:

03 юли - „БОРИС ГОДУНОВ” – откриване – премиера

05 юли - „БОРИС ГОДУНОВ”– II – ра премиера

09 юли - „ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША”

12 юли - „ОТЕЛО”

16 юли - „НАБУКО”

19 юли - „АИДА”

23 юли - „МАДАМ БЪТЕРФЛАЙ”

26 юли - „ТОСКА”

29 юли - „ШЕХЕРЕЗАДА” „РОМАНТИЧНО” - балет

08 август - „ПРИЛЕПЪТ”

12 август - „ШЕХЕРЕЗАДА” „РОМАНТИЧНО” - балет

16 август - „БОРИС ГОДУНОВ”

24 август - „ТРУБАДУР”

27 август - „КАРМЕН”

05 септември - „ГРАФИНЯ МАРИЦА” – премиера -закриване