Общината търси пари за Локо

Спорт

26-06-2013, 15:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Гласуват предложение за подкрепа на футболния клуб

В общинския съвет утре като извънредна точка влиза предложение за подкрепа на футболен клуб Локомотив. Документът е призив към фирми, дружества и компании за финансово подпомагане на отбора. Публикуваме предложението до местния парламент без редакторска намеса.

"ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт" в ОбС - Пловдив

Относно: Подкрепа от Общинския съвет с цел подпомагане дейността на Футболен клуб „Локомотив" Пловдив

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

През месец май 2013 година финансовият благодетел на ПФК „Локомотив Пловдив 1926" АД Веселин Марешки преустанови отношенията си с футболния клуб. След множество срещи и разговори с представители на водещи компании за подпомагане дейността на футболния клуб, не бе получен положителен отговор, а това от своя страна

поставя ПФК „Локомотив Пловдив 1926" АД в незавидно финансово състояние, като е невъзможно финансирането само от един собственик.

През сезон 2013/2014 г. първенството по футбол на България ще бъде излъчвано директно по телевизионните канали ТВ 7 и НЮЗ 7, което е една добра реклама за потенциалните благодетели на клуба.

В спорта и в частност - във футбола, всички други пристрастия са изместени от любовта към любимия отбор и като се има предвид, че Пловдив неведнъж е доказвал, че е спортната столица на България, се надяваме на Вашата подкрепа, за да не се позволи от страниците на историята да бъде изтрит един клуб с традиции и високо спортно майсторство.

Като се има предвид, че ПФК „Локомотив Пловдив 1926" АД е клуб с традиции, многократен участник в Евротурнирите, шампион на България през 2004-та година, както и факта, че е клуб с голямо обществено значение, предлагаме на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА Общинския съвет да вземе следното

РЕШЕНИЕ:

Общински съвет - Пловдив, декларира своята подкрепа за бъдещото съществуване и развитие на ПФК „Локомотив Пловдив 1926" АД и се обръща с призив към фирми, дружества и компании да подпомогнат финансово съществуването на футболния клуб според възможностите си.

Правно основание: чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА

Мотиви: Подкрепа с цел подпомагане бъдещето и дейността на ПФК „Локомотив Пловдив 1926" АД.

С уважение,

Атанас Узунов

Председател на ПК „Младежки дейности и спорт'"