Златанова ще се бори с трафика на хора

Политика

26-06-2013, 17:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Вицепремиерът ще ръководи Националната комисия за борба с трафика на хора

Правителството определи вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) и на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

 

НССЕИВ подпомага правителството в провеждането на политика по етническите и интеграционните въпроси. Това става на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на гражданите от етнически малцинства и други юридически лица, работещи в областта на междуетническите отношения и защитата на правата на човека.


Националната комисия организира взаимодействието между отделните ведомства и организации по прилагането на Закона за борба с трафика на хора; определя и ръководи прилагането на националната политика и стратегия в областта на противодействието на това престъпление; ежегодно разработва и представя за утвърждаване от Министерския съвет национална програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите му и т. н.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен