Излязоха резултатите от първо класиране на седмокласниците

Мисия Добрич

26-06-2013, 18:15

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

617 са учениците са подали документи за кандидатстване след седми клас

Излязоха резултатите от първия етап на класирането за прием на седмокласниците в държавните и в общинските училища.
Приетите ученици трябва да се запишат в до 1 юли, обясни шефът на регионалния инспекторат по образование Петър Петров, цитиран от радио „Добруджа”. Той уточни, че учениците, класирали се по своето първо по ред в заявлението желание, се записват в училището, в което са класирани или трябва да се откажат. Ако не се запишат в посочения срок, губят мястото си и могат да кандидатстват отново за трето класиране.
Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първия етап, трябва да подадат заявление за участие във втория етап също до 1 юли в училището, в което са приети.
На 4 юли трябва да са ясни резултатите от второто класиране, а до 7 юли учениците, ако са доволни от подреждането, ще имат възможност да се запишат. До 10 юли ще бъде обявен броят на незаетите места след второ класиране.
За неуспелите да се класират и за неудовлетворените от втория етап от класирането и за учениците, които не са се записали, съществува възможност за участие в третия етап от класирането. За него ще се подават заявления на 11 и 12 юли, отново в ОУ „Христо Смирненски"
617 са учениците в областта, които са подали документи за кандидатстване след седми клас. Те се борят за места в 22 паралелки, допълни Петров.