Нови български победи на тенис турнира в Стара Загора

Спорт

26-06-2013, 17:07

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Кметът връчва наградата на победителя в неделя

Днес още двама български тенисисти–Тихомир Грозданов и Динко Халачев се класираха за осминафиналите на международния турнир за мъже, който започна в края на миналата седмица в Стара Загора.Припомняме ви,че вчера това направиха Димитър Кузманов и Димитър Кутровски.
Осмият в схемата Грозданов се наложи над квалификанта Глеб Алексеенко от Украйна с 6:4, 6:0.

Варненецът,който спечели турнира в Бургас в неделя, влезе в ритъм в средата на първия сет и от 3:4 спечели следващите девет гейма, а с това и срещата.
Националът за Купа „Дейвис” вече си осигури точка за световната ранглиста,където сега е под №:653.
На осминафиналите в четвъртък Грозданов излиза срещу Бастиан Вагнер от Германия,който отстрани Йерун Бенард от Холандия с 6:3, 6:3.
Тръгналият от квалификациите Динко Халачев взе с 6:0 първия сет на французина Грегоар Барер, след което съперникът му се отказа поради травма. Следващият съперник на левичаря от Хасково е петият поставен Мартин Вайс, който също е от Франция.
Халачев ще играе и днес срещу този съперник, но на двойки.Динко и Димов се изправят в четвъртфинален двубой срещу Вайс и сънародника му Вибер.
Националът Валентин Димов отстъпи на водача в схемата Роман Йебави от Чехия след 6:7(4), 6:1, 6:3. В третия сет българинът водеше с 3:2, но загуби следващите четири гейма.
В четвъртък №3 Димитър Кузманов ще играе срещу Димитър Кутровски в осминафинален двубой.
Турнирът, наричан още и „фючърс”, е петото състезание от календара на Международната тенис федерация (ITF) в България за 2013 година и е с награден фонд 10 000 долара.
Шампионът на единично в него ще вземе 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара.За финалиста остават 10 точки и 848 долара от общата сума. Има и турнир на двойки.
Състезанието завършва с финалната среща на единично на 30 юни, неделя.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи наградата на шампиона.
Главен съдия на фючърса е най-добрият наш рефер Веселина Донева. Организатори са Община Стара Загора и Българската федерация по тенис.
Срещите от турнира могат да се наблюдават безплатно на кортовете под Аязмото.