Съветниците връщат ресторанта на Сахат тепе

Мисия Пловдив

27-06-2013, 06:10

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Старейшините дават рамо на Локото и отпускат пари за нова детска градина

Изменение на устройствения план на Сахат тепе ще гласува на днешната си сесия пловдивският общински свъет. С предложените промени ще се обновят Часовниковата кула, сградата на певческото дружество и Телевизионната кула. Заедно с това ще се възстановят обществената тоалетна и ресторанта ”Данов хълм”. Ще се обновят още алеите и водните площи.

Старейшините ще гласуват и промяна в общинския бюджет. Освен изменението на първоначално заложените приходи и разходи, ще бъдат отделени и половин милион лева за строеж на нова детска градина в район Западен. Тя ще бъде в непосредствена близост до ЦДГ ”Мир”, която им сериозен конструктивен дефект.

Ще бъде взето и решение за въвеждане в експлоатация на новата детска ясла в район Тракия. По план тя трябва да отвори врати на първи септември. Затова местният парламент ще гласува създаването, именуването, кадровото и финансово обезпечаване на детското заведение. Яслата ще е с капацитет 128 деца или осем групи.

Съветът ще смени ликвидатора на Общинска охрана. Срокът  за това е удължаван вече три пъти. Постът сега се заема от Петър Василев, който сам изявява желание да бъде осовбоден. На негово място ще бъде назначена Сузана Николова.

Освен това общинският съвет ще декларира своята подкрепа за бъдещето на ПФК ”Локомотив". Старейшините ще се обърнат с призив към фирми, дружества и компании да подпомогнат финансово съществуването на футболния клуб след напускането на благодетеля Веселин Марешки. Още по темата виж ТУК.

Съветниците ще изменят и допълнят и правилника за устройството и дейността ка ОП ”Градини и паркове”. Освен това ще се увеличи численият състав на дружеството като ще бъдат наети допълнително 21 озеленители.

На днешната сесия ще се вземе решение и за участие на Община Пловдив в учредяването на Асоциация на общини със селища и територии на културно-историческо наследство на България. Ще бъдат излъчени и двама наши представители в сдружението.