Вероятността да умрете от гръм през юли е най-голяма

Животът

27-06-2013, 17:13

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето през юли: и бури, и жеги

Мъжете стават най-често жертви

 

Ново изследване, публикувано от Националната метеорологична служба на САЩ (NOAA) разкрива някои доста любопитни и същевременно обезпокоителни статистики, свързани със смъртните случаи от удар от гръм.

Да, те важат само за Съединените американски щати, но все пак…

Оказва се, че по-голямата част от тези инциденти се случват на хора, които са решили да си починат. 82 процента от тях са мъже.

Вероятно ще се изненадате също така, че голфът не е сред основните причини за подобни смъртни случаи. Едва 8 души между 2006 и 2012 г. са починали от гръм, докато са размахвали своя метален стик! Десетима са били мотоциклетисти, 12 – футболисти, 15 са били на къмпинг, а 25 са ловели риба.

Защо умрелите са предимно мъже? Според NOAA една от вероятните причини е, че мъжкият пол не е достатъчно запознат с опасностите, свързани със гръмотевичните бури. Може би просто се оказва на неправилното място по-често или не желае да приеме, че това крие опасност за тях. А вероятно се намира в ситуации, в която му е трудно да се добере до безопасно място навреме, не реагира бързо на заплахата от гръм и т.н.

Оказва се също така, че месец юли е най-смъртоносен в това отношение, следван от юни, август, септември, май, април и октомври.

 

Източник obekti.bg