Израелци шокирани от сувенири със свастики по морето

Животът

28-06-2013, 06:21

Снимка:

Дойче Веле

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Летовниците разказали пред израелската телевизия, че по магазините за сувенири се продавали ръчни часовници с нацистки символи

Независимо от трагичния атентат на летище Бургас през юли миналата година и смъртта на петима израелски туристи тогава, граждани на Израел и тази година пълнят родните курорти по морето.

Въпреки приятното прекарване обаче някои от тях заявяват, че няма да дойдат повече у нас. Причина за това се оказват сувенири с нацистки символи, пише vsekiden.com.

Летовниците разказали пред израелската телевизия, че по магазините за сувенири по морето се продавали чаши с лика на Хитлер, ръчни часовници със свастики или будилници отново с Хитлер. Когато туристи попитали един от продавачите защо продава такива неща, той им отвърнал, че те се търсели, в противен случай нямало да ги продава. Според телевизията имало дори конфронтация между израелски туристи, опитали се да сезират органите на реда, и продавачите на магазините, които се почувствали застрашени.

Потресен турист разказва, че търговец отказал да му продаде будилник, когато разбрал, че е израелец. Друг се кълне, че макар пътуването да е било много хубаво, а Несебър - много красив град, той няма да се върне отново на място, на което се продавали подобни сувенири.