Надзирателите излизат на протест

Мисия Пловдив

28-06-2013, 17:09

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За 27 юли се готви национално недоволство на служителите от затворите

На протестни действия излизат надзирателите от затвора и следствения арест в Пловдив. Те ще се  включат в обявения за 27 юли национален протест на служители в затворите, в столицата, срещу цялостната политика в системата на местата за лишаване от свобода, предаде Дарик Пловдив. Надзирателите са недоволни от цялостната политиката на държавата и управляващите и условията на труд. „От 7 години България е член на Европейския съюз, а още работим като в средновековието”, заяви председателят на „Синдикат на служителите в затворите в България” Иван Петров. Надзирателите ще настояват и за увеличаване на заплатите и добавките за условия на труд.

„Служителите ще дават дежурствата си по график,  за да осигурят охраната на задържаните лица, а свободните от наряд излизат на протест”, допълни Петров.

От няколко дни в затвора и ареста, е пусната и протестна подписка заради необоснована промяна на работното време на надзирателите.

Инициираната от Синдиката на служителите в затворите подписка към момента е подкрепена от болшинството надзиратели. На 1 юли подписката официално ще бъде връчени на директора на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Митко Димитров. Подобни подписки текат в момента във всички затвори и повечето арести на територията на страната.