Фестивалът на франкофонската песен с финал в Дома на културата

Пловдив Лайф

29-06-2013, 09:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Френско-български бизнес форум агитира инвеститори

Гала – вечер на фестивала за франкофонска песен „Златен ключ” ще се проведе тази вечер в Дома на културата. Спектакълът е финалната част на десетото юбилейно издание на форума, което стартира този четвъртък в Пловдив. Началото на гала-вечерта е  от 19, 30 часа.

На сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските лауреати и финалисти. За да се превърне Домът на културата в една цветна приказка, Симеон Ведев и неговият екип ще се погрижат за украсата на интериора, уточняват организаторите.

За чуждестранните гости е предвидена интересна съпътстваща програма. Една от атракциите е участието на фолклорна танцова формация „Етноритъм” в неповторимия декор и чар на „Тракийски стан”. Разходката и разглеждане на забележителностите на старинен Пловдив също са част от програмата.

В община Пловдив ще се състои и френско-български бизнес форум, чиято цел е да се отговори на въпроса „Защо трябва да се инвестира в Пловдив?”.

Чрез огромната международна комуникация фестивалът за франкофонска песен „Златен ключ” рекламира Пловдив по света и подкрепя кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019г, уточняват още инициаторите на проявата.

Входът за спектакъла е свободен.