Най-хубавите села в Добруджа

Мисия Добрич

29-06-2013, 11:36

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Кметът Петков отличи с плакети заслужилите

Община Добричка, която е най-голямата по територия в страната, за първи път отличи най-доброто село за живеене в надпревара сред 68 селища в региона.
Село Бранище спечели признанието сред кметствата, а село Одринци сред кметските наместничества, като са отчетени административните услуги, които предлагат, чистотата по улиците, как върви събираемостта на данъците, участието в европейски проекти и други.
Кметът на общината Петко Петков връчи плакет и на най-доброто училище - училище "Климент Охридски" в село Смолница, според резултатите, показани от децата на изпитите за външно оценяване. Земеделската кооперация в село Житница, предприятието за производство на яйца и птици "Зора" в село Дончево, земеделски стопани взеха награди за най-много открити нови работни места през годината и проявена социална отговорност в подкрепа на местната общност.
Кметове и дейци на културата от побратимените общини Кумпана в Румъния, Каваклъ в Турция, от Твърдица в Молдова поздравиха жителите на Добричката община с 34-ата годишнина от учредяването й.