Какво казва езикът на тялото му?

Животът

29-06-2013, 12:42

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Не думите, а позите и движенията издават истинските чувства на мъжа

В повечето случаи твърдението, че жените са от Венера, а мъжете - от Марс се оказва вярно, особено когато сe опитваме да отгатнем езика на тялото на противоположният пол. Истината е, че когато някой мъж ти казва нещо разтапящо и нежно, той наистина го мисли в момента. Но “в момента” е едно понятие, а “по принцип” – съвсем друго. И можеш да виниш само себе си, че не си се научила да правиш разликата между двете. Хубавото е, че природата си знае работата. И ти дава куп завоалирани знаци, които ти показват истинските чувства и намерения на всеки мъж. От теб се иска единствено да научиш кои са и да следиш зорко за появата им.
Ето някои от неговите най-издаващи несъзнателни движения и жестове.

 

Независимо дали той стои или седи, върховете на обувките му са извити един към друг

Почти е сигурно, че ти правиш младежа нервен - в добрия смисъл на думата. Защото според науката за езика на тялото това е знак, че твоят кавалер се притеснява, дали го намираш за достатъчно готин. Обикновено този сигнал е придружен от чести ръкомахания, необичайна интонация, поклащане на тялото и прочие прояви на несигурност. Следователно, ако някой пресен познат от бара или дискотеката заеме характерната поза, докато говорите, значи те проучва, но има нужда от знак, че интересът е взаимен. За да го накараш да се почувства по-комфортно, имитирай за няколко минути неговите нервни жестове, след което заеми по-спокойна поза. А ако мъжът е твой сигурен обожател, или ти е гадже, обърнатите по този начин стъпала означават, че иска да обсъдите нещо наистина сериозно. Запази търпение и мълчание, за да му дадеш време да изплюе камъчето.

 

Когато погледите ви се срещнат, той леко навежда глава на една страна

Можеш само да се радваш, ако гаджето срещу теб направи този жест! Защото това е подсъзнателен сигнал „бъди по-смела“, който един мъж изпраща на жена, към която не е безразличен. Имай предвид обаче, че става въпрос за леко неуверена в себе си или в ситуацията личност, която определено е заинтригувана, но очаква ти да направиш първата крачка. Самият жест ти се вижда някак сладък, нали? Защото показва уязвимост, която те обезоръжава и съблазнява на подсъзнателно ниво. Извод: ако непознатото сладурче, с което преплитате погледи в последния половин час в заведение, наклони глава по този начин, можеш смело да отидеш при него и да се запознаеш, или да му изпратиш питие. А ако след първа среща стоите с младежа пред външната ти врата, ти чакаш да те целуне, той се приближава, леко накланя глава, ти притваряш очи и можеш да не си губиш времето, а да ги отвориш и да се заемеш с отключването. Защото той чака ти да поемеш инициативата.

 

Докато те наблюдава, той изведнъж придвижва рамене напред

Току-що си направила нещо толкова невероятно сладко и обезоръжаващо, че то е включило с пълна сила закрилническите инстинкти на гаджето, което те наблюдава. С други думи, той просто иска да те вземе в обятията си. И то толкова силно, че раменете му автоматично и напълно несъзнателно се придвижват напред. Най-готиното на тази поза е, че тя красноречиво говори за привличане, но не какво да е, а сериозно и емоционално подплатено. Така че ако ти я сервира постоянната ти половинка, внимателно запомни поведението си в този момент, защото то е успяло да уцели най-тънката струна на чувствата му. Добра идея е да го повториш след известно време. А в случай че сладурчето, с което се сваляш, придвижи рамене напред, има голяма вероятност той да те усеща наистина близка. Забрави всички флирт формалности и небрежни закачки и бъди директна с него - този мъж има истинско желание да задълбочи нещата помежду ви.

 

Преди да отговори на някой по-сериозен твой въпрос, той стисва устни, или ги прехапва

Забрави за вдигнатите очи, потящите се длани и заекването. Ето това е истинският знак, че някой не ти казва истината докрай или въобще. Улавяла ли си как преди да започне да говори, мъжът, който те интересува, прехапва сладко устни, или ги свива драматично със супер замислена физиономия? Не, това не е безобиден навик, а пауза, в която той печели време да измисли отговора си. Каквото и да каже след нея, няма да е пълно копие на онова, което му минава през главата. Нов мъж, който флиртува с теб по този начин, или иска да поукраси образа си, или ти пробутва чистокръвни лъжи. Бъди нащрек! Възможно е само да иска да се изхвърли, за да те впечатли, но е възможно и да те забаламосва с определена цел. Ако обаче гаджето ти прави тази маневра, не му вдигай автоматично скандал. Има вероятност да е честен, но да се страхува, че няма да му повярваш. Затова да се опитва да подбере внимателно думите си (дай боже да е това!). Имай си едно наум, изчакай търпеливо и истината рано или късно ще излезе наяве.

 

Докато жестикулира по време на разговор, ти виждаш само горната част на ръцете му, или той държи ръцете си върху масата

Дланите, които сочат надолу или навътре, принадлежат на човек, който се опитва да спечели контрол над ситуацията. Ако гаджето ти прави този жест, най-вероятно има нужда да си докаже, че все още държи юздите на отношенията ви в ръце. Това не е моментът да се опитваш да му налагаш каквото и да било, дори напротив - направи му някои отстъпки, за да се почувства по-добре и да се отпусне.
Ако обаче си гарирала под микроскопа някоя нова тръпка и след щателен оглед установиш, че дланите му не са насочени към теб, то можеш да бъдеш сигурна, че той слага някакви граници на контакта ви. Например, третира те по-скоро като бизнес партньор, отколкото като потенциална секси  възможност.
Все пак не всички шансове са изгубени! Възможно е ти да се държиш прекалено студено и той да чака да покажеш някакъв романтичен интерес, преди да си опита късмета. Пробвай да пуснеш няколко дискретни секси сигнала, като продължителен контакт с очи например, и виж дали отсрещната страна ще реагира по-топло.

 

Той прокарва пръсти през косата си

Добри новини! Твоето грижливо поправящо прическата си другарче инстинктивно се опитва да изглежда добре в твоите очи. Ние жените разполагаме с богат арсенал от разкрасяващи ритуали, които правим, за да се уверим, че сме омагьосващи на външен вид, докато за мъжете единственият извор на beauty самочувствие си остава косата (той няма как да си освежи червилото, да си оправи деколтето, или да си подръпне ризата така, че да оголи правилната ивица коремче).
Извод: независимо дали е на първа среща, или оглежда гаджетата на някой купон, мъжът, който от време на време прокарва ръка през косата си, иска да влезе в ролята на апетитна мишена.

Как да го убедиш, че е най-сладкото нещо наоколо?

Много просто, пусни му комплимент за външния му вид - увери го, че ризата му е супер, че сърфисткият му тен е страхотен и така нататък - всичко, което ти хрумва на прима виста. Но се постарай да бъдеш максимално искрена, защото ако преиграваш, той ще се затвори в себе си. Или на свой ред си поиграй с косата си - усучи кичур около пръста си, или я отметни назад, за да оголиш шията.

 

Докато му говориш, той изведнъж поглежда някъде встрани, при което изцяло завърта глава вляво или вдясно

Неприятно, но факт: явно твоят принц не е в настроение да бъбри. Нормално е да поглежда от време на време встрани, или да сканира бързо помещението, но ако установиш, че през повечето време говориш на профила му, комуникацията ви определено не се развива в романтична посока. Логиката: когато отсрещната страна е раздразнена или притеснена от нещо в твоето поведение или думи, най-лесният и учтив начин да игнорира източника на дразнение за нея е да престане да му обръща внимание. Но! обърнатият профил съвсем не означава, че притежателят му е настроен негативно към теб. Възможно е причината за инстинктивното му недоволство да е въпросът, който обсъждате, фактът, че го разпитваш твърде много, или дори някоя твоя фраза, която никак не му е допаднала. Запази спокойствие и смени темата (ако задълбаеш в старата, със сигурност ще го нервираш). Започни да говориш за нещо по-леко и неангажиращо и наблюдавай какъв ще е следващият му сигнал.

 

Той гледа някой друг, но гръдният кош и раменете му сочат теб

Независимо дали си ти, най-добрата ти приятелка, телевизорът, или кегът бира в ъгъла, обектът, към който е обърнато тялото от кръста нагоре на един мъж, е най-важното нещо за него понастоящем. Според науката за езика на тялото този факт се обяснява много просто от биологична гледна точка – всички животински видове ориентират гръдния си корпус по посока на най-значимото присъствие в обкръжаващата ги среда, за да могат да се справят с него очи-в-очи, без да бъдат изненадани. Тоест, става дума за вродена, инстинктивна, естествена реакция - когато мозъкът отдели нещо като далеч по-важно от околното, торсът автоматично се обръща към него. Примерно приложение на този жест: 1. Излязла си по женски с още четири приятелки и изведнъж в дискотеката към вас се присламчва най-сладкото същество от мъжки пол на света. Няма нужда да се избивате за вниманието му, просто вижте посоката на гърдите му и ще разберете заради коя от вас е дошъл. 2. Докато говориш на гаджето си, тялото му е обърнато към друга. Тревога първа степен! Вниманието му се съсредоточава другаде и ти трябва незабавно да го разсредоточиш оттам!