Феновете на ЦСКА щурмуваха сградата на БФС!

Спорт

29-06-2013, 12:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Пламен Димитров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Погромът над БФС

Ултрасите трошат офисите на Боби и компания с камъни, бомби и факли

Повече от 1000 побеснели фенове на ЦСКА изпочупиха сградата на БФС преди минути! Както е известно, привържениците се събраха в 12:00 часа на езерото "Ариана" на протест заради случващото се с любимия им клуб. Те веднага се отправиха към "Иван Асен II", въоръжени със сопи, камъни, бомби, димки и факли. Със скандирания срещу "Титан" и БФС, феновете нахлуха в сградата на футболната ни централа, помитайки всичко по пътя си. Борислав Михайлов и компания със сигурност няма да могат да познаят офисите си в понеделник. Това е прецедент! Никога до момента футболна агитка не си е позволявала да громи сградата на БФС, имало е само протести с плакати и викове. Откъртени бяха почти всички от буквите над централния вход oт надписа "Български футболен съюз". Очакват се сериозни наказания на ЦСКА.

Само за минута-две, ултрасите проникнаха в сградата и започнаха да вилнеят вътре, да чупят и палят. Стъклата на входа са на парчета, алармата вие, а полицията закъсня и когато дойде пред БФС, привържениците вече бяха избягали, видя репортер на Sportline.bg. Цесекарите имаха малко време дори да надраскат централата на БФС. На две места с черен спрей е изписано "Мафия!". Най-радващото е, че няма нито един пострадал.

Групата фенове на ЦСКА, които направиха на сол сградата на БФС преди минути, заплашиха лично президента на футболната ни централа Борислав Михайлов. Ултрасите са категорични, че няма да спрат да вилнеят и трошат, докато не спре гаврата с любимия им клуб.

"Това, което се случи със сградата на БФС, трябваше да пстане преди доста време. Закъсняхме, но няма да спрам! Не ни пука какво ще стане, дали ще ни арестуват. Войната започна! Помляхме шибаното БФС, в следващите дни ще посетим групово и дома на Борислав Михайлов-Перуката. Ще го запалим! Няма да кажем кога, ще го изненадаме", казаха част от протестиращите фенове на ЦСКА пред репортер на Sportline.bg.

Сега групата блокира "Орлов мост". Все още не се знае къде ще продължи протестът. Най-вероятно феновете ще се върнат на "Армията", където има турнир в памет на популярния привърженик на ЦСКА Дени. Възможно е ултрасите да отидат и пред офиса на "Титан" на бул. "България".

 

Всичко за ексцесиите тук

 

Още спортни новини тук