Оса едва не уби мъж

Региони

29-06-2013, 18:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Лекарите го спасиха, след като е спеяло дишането му

62-годишен мъж от Благоевград е в реанимация след ухапване от оса, след като изпаднал в тежък алергичен шок. Само лекарската намеса е спасила неговия живот.

Инцидентът станал към 14 часа днес в махала Марчовци на село Покровник, на 5 км западно от Благоевград. Бившият служител на Икономическа полиция, сега пенсионер, бил ухапан от оса. Започнал да се задушава, с личен транспорт е закаран до Спешното в града. 15-те минути път от махалата до болницата едва не завършили фатално за бившия полицай.

Той е приет в СПО с тежка дихателна недостатъчност, отток на устните, езика, горните дихателни пътища и обриви по цялото тяло. При приемането му в отделението пострадалият спрял да диша поради отток на ларингса. Благодарение енергичните действия на спешния екип на смяна, начело с д-р Димка Стоянова на пострадалия 62-годишен мъж са поставени инжекции с урбазон, адреналин и система за вливане.

Мъжът е интубиран, а след като алергичната му реакция е овладяна е приет за последващо лекарско наблюдение в отделението по реанимация на МБАЛ.