Ботев загря за Астана с ялово реми

Спорт

29-06-2013, 19:44

Снимка:

botevplovdiv.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Канарите направиха 0:0 срещу Адмира в последната си контрола в Австрия

Ботев завърши 0:0 срещу австрийския Адмира в генералната си репетиция преди първия мач срещу Астана от лига Европа. Това всъщност бе четвъртата проверка на жълто-черните в Австрия. В предишните три канарите записаха победа и две равенства.

В 13-ата минута възможност за опасна контраатака се откри пред Анисе и Мариян Огнянов. Двамата обаче бяха спряни от централните защитници. Топката попадна в Галчев, който стреля от дъгата на наказателното поле, но вратарят спаси.

Малко по-късно Микус от австрийците бе изведен в наказателното поле на Ботев, но Адам Стаховяк скъси дистанцията и блокира удара на нападателя.

Най-чистото положение за Ботев през първата част дойде в 25-ата минута. Тогава Луис Педро проби по десния фланг и навлизайки в пеналта центрира остро. Топката направи странен рикошет и за малко да влети във вратата на Ишлер, който обаче протегна крак в последния момент и я блокира.

В 31-ата минута Вандер центрира опасно към Луис Педро, който плонжира, но малко не му достигна да засече топката с глава.

В самия край на първото полувреме Мариян Огнянов пусна пас към Педро. Той тръгна на скорост към пеналта, но бе фаулиран на метър пред линията. Вандер застана зад топката, но шутът му в горния десен ъгъл бе уловен от Ишлер.

В 55-ата минута Щикер отправи много опасен удар, който бе спасен майсторски от Стаховяк.

Четвърт час преди края на контролата Ботев пропусна идеална възможност за отбелязване на гол. Ромарио преодоля противник и влезе в наказателното поле, след което шутира силно, но вратарят на австрийците успя да избие топката.

Ботев игра в състав:

Стаховяк, Дяков (70-Терзиев), Джинич (64-Спрокел), Минев (64-Грънчаров), Артур (78-Казаков), Галчев (46-Костов), Иршак (56-Павлов), Педро, Анисе (56-Васев), Вандер (67-Ромарио), Огнянов (56-Христов).