Защо сме по-красиви през лятото

Животът

30-06-2013, 10:02

Снимка:

интернет

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Сезонът на слънцето, щастието и любовта е!

Освен рисковете от слънчево изгаряне, лятото носи и много положителни неща. Ето няколко причини да се чувстваш по-привлекателна и секси през горещия сезон.

1. По-здравословно хапване

През лятото по-често заместваш въглехидратите с пресни плодове и зеленчуци. Така че сега, когато волята и енергията са във върховите си нива, е най-доброто време за здравословен хранителен режим. Кажи сбогом на шоколадовия топинг!

2. Чувство на щастие

Слънцето кара тялото ти да произвежда повече ендорфини (хормони на щастието), което спомага за намаляване на стреса и депресията. Енергийните нива също се покачват и това те кара да прекарваш повече време навън, като спортуваш и се забавляваш с приятели.

3. Повече от витамина „чудо”

Под влияние на слънцето тялото само произвежда Витамин D, затова лятото е най-благоприятният му период. Ползите за тялото са по-добра имунна система, по-здрави кости и зъби.

4. Ноктите растат по-бързо

Много проучвания показват, че при топло време ноктите растат малко по-бързо и кръвообращението се засилва, което може да подобри състоянието на крехките и чупливи нокти. Формата на маникюра също е от значение за здравината на ноктите като овалният вариант е най-устойчив.

5 . Кожата е по-чиста

Лятото е добър момент да се отървеш от пъпките, тъй като UV-светлината помага за унищожаване на бактерията, причиняваща акне и балансира нивото на кръвна захар.