Софиянци посрещат Джулая на Витоша

За пръв път събитието ще се състои в планината

На 30 юни срещу 1 юли посрещаме изгрева в планината. Тогава ще се състои първото по рода си събитие, което ще се проведе извън пределите на морските курорти - на хижа Алеко – посрещането на "Джулай морнинг".

Хижа "Алеко" ще бъде отворена цяла нощ и ще може да се използва от посетителите.

D 2 ще започнат да забиват в 23 ч. До сутринта ще има DJ, който по време на изгрева ще пусне култовото парче "Джулай морнинг" на "ЮраяХийп".

Вход за събитието няма, като е осигурена възможност за палатков лагер.

За търсещите екстремни приключения е предвидено изкачване на Черни връх с планински водачи по определени от тях маршрути.

Всички софиянци и гости могат да се качат на Витоша с лифта от Симеоново до "Алеко". Той ще работи извънредно на 30.06 от 18.30 часа до 21.30 часа и на 01.07 от 06 часа до 12 ч. на обяд. Цените на билетите в едната посока ще струват 4 лева.

През цялата нощ ще има и безплатни автобуси от квартал Хладилника. За хората дошли с автомобили е предвиден безплатен паркинг  на първа лифтова станция в Симеоново.

Организатори на събитието са Витоша ски и сноуборд училища със съдействието на Столична община. То е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.