Благо и Пеев оставиха Левски капо преди Иртиш

"Сините" губят с 0:2 от Амкар в последната си контрола в Австрия

Левски загуби от руския Амкар с 0:2, в четвъртата си и последна контрола по време на подготвителния лагер в Линдабрун (Австрия). Головете в днешния мач отбелязаха българските футболисти, които играят в тима от град Перм Георги Пеев и Благой Георгиев, съответно в 17-та и 84-та минута.

 

Левски започна мача в следния състав – на вратата застана Пламен Илиев, Даниел Димов и Димитър Везалов оформиха двойката централни защитници, а Христо Попадийн отдясно и Орлин Старокин отляво бяха крайните бранители. Пламен Димов и Владимир Гаджев започнаха като опорни халфове, а зад нападателя бе младият Антонио Вутов. Гари Родригес действа като дясно крило, Илиян Йорданов като ляво, а на върха на атаката бе новото попълнение Цветан Генков, за който днешния мач бе неофициален дебют със синята фланелка.

 

Във втората минута Якубко от Амкар стреля, но топката беше избита в ъглов удар. В 10-та минута Цветан Генков се пребори добре в наказателното поле, като дори от легнало положение намери Пламен Димов. Младокът стреля с десния крак малко над гредата. В следващата атака Бурмистров от Амкар отправи хубав шут, но в аут.

 

В 17-та минута Амкар поведе в резултата след като след центриране отляво, Якубко свали с глава към Георги Пеев, който бе точен – 0:1. В 23-та минута Благой Георгиев центрира от фаул отдясно и намери Якубко, който игра с топката, но я прати в аут.

 

Минута по-късно след отлична атака за Левски Гари Родригес получи топката по десния фланг, нахлу в наказателното поле, пусна пас по тревата към Генков, който се размина на метър с топката. В 29-та минута след центриране от дясно, Благой Георгиев овладя на гърди, стреля силно, но на метър в страни от вратата на Левски.

 

В 35-та минута Гаджев центрира от фаул отляво, вратарят Нарубин изпусна топката пред голлинията, но негов съотборник я изчисти в корнер. В последната минута на първата част Благой Георгиев шутира, но в аут.

 

На почивката Стефан Велев и Мики Орачев замениха Пламен Димов и Старокин. В 54-та минута след удар на Цветан Генков, топката бе изчистена в корнер. Две минути по-късно Вутов стреля над вратата. В 60-та минута отлична контраатака на "сините" завърши без удар, след като Йорданов и Родригес се забавиха след което никой не засече скорострелно центриране на Попадийн. В 65-та минута след многоходова атака на Левски, Вутов пусна хубаво към Гаджев, който реши да стреля извън наказателното поле, но топката се отби в защитник.

 

Минута по-късно Благой Георгиев стреля опасно от фаул, топката мина на сантиметри над вратата. В 70-та минута отличен пробив на Гари Родригес завърши с пас, който не стигна до Генков. В 77-та минута Родригес за пореден път проби, след което подаде топката, но тя беше избита в корнер. След ъгловия удар стана разбъркване, но Йорданов стреля високо и неточно.

 

Две минути по-късно „сините” имаха отличен шанс да изравнят - Родригес стреля, вратарят изби, но Чаворски не се възползва. Последва нов шанс за Чаворски, но топката отново не попадна във вратата. В 84-та минута Амкар вкара втори гол дело на Благой Георгиев, който се разписа от пряк свободен удар – 0:2.

 

СТАТИСТИКА:

 

Контролна среща

 

ЛЕВСКИ - АМКАР 0:2

0:1 Пеев 17

0:2 Георгиев 84

 

ЛЕВСКИ:Пламен Илиев, Христо Попадийн, Димитър Везалов, Даниел Димов, Орлин Старокин (46-Мики Орачев), Владимир Гаджев (85-Радослав Цонев), Пламен Димов (46-Стефан Велев), Гари Родригес, Антонио Вутов (75-Тодор Чаворски), Илиян Йорданов, Цветан Генков

Треньор: Николай Митов

 

АМКАР: Нарубин, Сираков, Черенчиков, Белоруков, Занев, Василиев, Пеев, Георгиев, Коломейцев, Бурмистров, Якубко

Резерви:Новакович, Рябокобиленко, Камунников, Придук, Пикущак, Кашем, Идову

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.