Върнахме си на САЩ, България оглави групата

Спорт

30-06-2013, 12:10

Снимка:

www.fivb.org

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Надиграхме домакините с 3:1 гейма и събрахме 14 точки

Българският национален отбор по волейбол излезе начело на група А на Световната лига. Това се случи, след като състезателите на Камило Плачи спечелиха втората среща като гост на САЩ с 3:1 гейма.  Така след 6 изиграни срещи волейболистите ни събраха 14 точки, а отборът на Бразилия, който отстъпи на Франция с 1:3 гейма, има 13. САЩ остават с 11 точки.

Селекционерът Камило Плачи избра да започне срещата в Рино със същия състав като в първия мач между двата отбора - Тодор Скримов, Георги Братоев, Светослав Гоцев, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Цветан Соколов и либеро Теодор Салпаров.

Началото на двубоя бе равностойно и нито един от отборите не успя да се откъсне напред в резултата. Това се случи при 10:6 за домакините, но нашите волейболисти успяха да изравнят за 12:12. Серия от грешки на Скримов, Соколов и Йосифов от начален удар отново дадоха леко предимство на американците. В заключителните минути на гейма обаче състезателите на Плачи се оказаха по-концентрирани и след отлични изяви на блок и в атака, затвориха частта на 20 т.

Играчите на Джон Спироу излязоха изключително мобилизирани за втория гейм. След силна серия от сервиси на капитана Матю Андерсън, американците си осигуриха комфортна преднина. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:5, а при второто преднината на домакините бе цели 8 т. Така те безпроблемно изравниха резултата след 25:18.

Третият гейм мина изцяло под диктовката на българите. Нашите записаха страхотни минути в "Рино Ивентс Сентър” и през цялото време поддържаха преднина от 7-8 точки. И, когато по всичко изглеждаше, че геймът ще приключи много бързо, настъпи спад в играта на Цветан Соколов и компания. Американците успяха да съкратят преднината ни до 1 точка – 23:24. С отговорността да отбележи решителната точка при геймбола се нагърби Алексиев и капитанът успя – 23:25.

Четвъртата част бе изключително равностойна. Все пак българите играеха с по-голямо самочувствие и организираност и логично успяха да поведат. В последните минути много силно се включиха двамата ни централни блокировачи - Гоцев и Йосифов, които помогнаха резултатът да стане 21:24 в наша полза. Победната точка за 21:25 пък бе дело на влезлия като резерва Данаил Милушев.

Най-резултатен в срещата стана Цветан Соколов с 21 точки, а Скримов добави 12 т. Следващите мачове на националите ни са като гост на Бразилия на 5 и 6 юли. Двубоите ще бъдат предавани пряко по TV7.

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.