"Цар Симеон" завоюва две титли в Сливен

Спорт

30-06-2013, 16:51

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчани са първи в индивидуалната и отборната надпревара

Пореден голям успех - две шампионски титли - индивидуално и отборно, и една вицешампионска, извоюваха младите колоездачи на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898”  на завършилото в Сливен държавно лично-отборно първенство на шосе за юноши старша възраст и младежи.
"Царстите" отново се показаха като много сплотен и единен тим, всички негови състезатели работиха активно за отборната шампионска титла и я спечелиха убедително, с разлика от повече от 2 минути пред втория в отборното класиране - "Хемус-Троян". Трети остана тимът  на столичния "Левски".
В индивидуалната надпревара юношеските национали на "Цар Симеон 1898" - Нако Георгиев и Селяхтин Шакир, отново блеснаха с отличните си изяви през този сезон и то на националния шампионат - най-важният юношески старт от календара на Българския колоездачен съюз.

В индивидуалното бягане по часовник, асът на  "царистите" Нако Георгиев показа голяма класа и заслужено измъкна златния медал. По 20-километровото трасе на "часовника" 17-годишният пловдивчанин блесна с отлично "бягане" и тактика, и заслужено финишира първи, на близо 10 секунди пред основния си конкурент  - Валентин Нешев от "Левски" и на близо минута от национала Владимир Русенов от КК "Несебър". Пети и шести в тази дисциплина останаха други двама пловдивски колоездачи - Велизар Фурлански  и Селяхтин Шакир.

В общия старт на 110 километра, Шакир по чудо изпусна индивидуалната шампионска титла, като нищожните 8 стотни от секундата не му достигнаха за златото, което стана притежание на Цветослав Конишев от "Хемус -Троян". Селяхтин и Цецо се откъснаха далеч от основната група, двамата караха уверено и по шампонски, и само финалният спринт реши голямата битка за титлата. Конишев имаше повече шанс в последните метра, а за топбегача на "Цар Симеон 1898" остоно вицешампионската титла и среброто. Трети, на повече от 2 минути след двамата асове, остана Йордан Петров от "Левски".

При мъжете шампион стана Данаил Петров, който също спечели общия старт край Сливен, като този успех бе за него четвърти поред в надпреварата. Състезателят на испанския "Каха Рурал” отвя конкуренцията на 150-километровото трасе, а втори, на 5 секунди зад победителя финишира бившият състезател на "Цар Симеон 1898" Георги Георгиев, който сега кара за елитния турски тим “Брисаспор”. Трети на 3,12 мин от шампиона е Спас Гюров от “Несебър”. Гюров спечели индивидуалното бягане по часовник пред Евгени Балев от "Сините камъни" и Николай Михайлов от "Полсат". В крайното отборно класиране при мъжете триумфира "Несебър" пред "Левски" и "Сините камъни".