Жените смятат калории цяла година

Животът

30-06-2013, 17:58

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дамите мислят за диетата си около 21 минути на ден

Лятото е в разгара си и на много хора предстои да ходят на почивка. За да се съблекат на плажа, повечето дами се замислят каква диета да започнат, за да изглеждат добре по бански. По този повод учени от Англия съобщават, че средностатистическата жена губи една година от живота си да брои калории.

Дамите обикновено мислят или говорят за диетата си около 21 минути на ден или 2 часа всяка седмица, пише вестник Дейли мейл. Така за година се събират 127 часа, а за 67 години се натрупват 355 дни.

В същото време и мъжете обръщат внимание на проблема. Те отделят на въпроса 18 минути на ден или 109 часа на година, а за целия живот могат да им се съберат 304 дни. Правят го 38% от всички представители на силния пол.

Най-честата причина човек да иска да е във форма е заради любимия – 38% заявяват, че биха искали да се вталят за партньора си, 9% опитват да заприличат на своите по-стройни приятели, а някои се стремят да бъдат по-елегантни от колегите си.

Учените отбелязват, че в поддържането на манията с калориите се включват и техническите нововъведения. Така, например, на пазара има стотици приложения за смартфони, които позволяват да се изчислява броят на консумираните калории. Те се ползват от около една пета от хората. Статистиката показва, че близо един на 10 използва специален сайт, за да следи калории и диета. А всеки шести предпочита старомодна писалка и хартия.

Всички методи може да се окажат доста изтощителни. Затова лекарите съветват човек да се храни умерено през целия си живот, за да запази фигурата си елегантна, предава БоленЗдрав.ком