Българка е диджей No.1 в Италия

Пловдив Лайф

30-06-2013, 18:21

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Омайва меломаните с шлагера "Вървят ли двама"

Най-известната жена диджей в Италия е българка. Тя се казва Ренета Петрова и се подвизава по дискотеките като Рене Ла Булгара. Пред Нова телевизия тя разказа, че има участия в клубове в цяла Италия по няколко пъти седмично. Понякога докато е на пулта, започва и да пее. Включително и на български.
 
На италианските меломани тя пеела шлагера "Вървят ли двама". Там песента им звучи доста екзотично. Нестандартното решение да стане диджей Ренета взима още като малка, докато играе със старите плочи вкъщи, голяма част от които поврежда. Признава, че никога не е имала проблем с факта, че е чужденка.Мечтае за повече дисковерсии на старите български песни. Намира ги за изключително красиви и се надява така да ги популяризира в Италия.
 
Ренета заявява, че се гордее със смелостта, която българите демонстрират в момента. Според нея, италианците никога не биха се вдигнали на протест като у нас. Там те живеят прекалено добре и никой не го интересува да слезе на площада и да манифестира. Аз винаги съм била много горда, че съм българка. Аз се казвам Рене Ла Булгара. Няма по-смела демонстрация, заявява нашенката, цитирана от Блиц.