Добро утро, Пловдив! Джулай морнинг е!

Мисия Пловдив

01-07-2013, 06:13

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Синоптиците обещават времето да се оправи

Добро утро, Пловдив! Това е утрото на първи юли, популярно още като Джулай морнинг. Ако случайно не знаете - това е особен празник. Въпреки че традицията идва от световното хипи движение през 1960-те, тя се почита в България и до днес. На всеки 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират (главно по морето), за да посрещнат заедно изгрева на слънцето. То символизира новото начало и надеждата за по-добро бъдеще.

В Пловдив също ще имаме шанс да видим слънчето. Според синоптиците днес лошото време ще си отиде. На много места ще духа умерен западен вятър, който привечер ще започне да отслабва. В по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

В 10.30 часа ще се проведе редовната пресконференция на кмета Иван Тотев. Срещата с медиите е в заседателната зала на община Пловдив.

Пресконференция ще дадат и народните представители от Коалиция за България - проф. Светла Бъчварова, Пламен Славов, доц. Илия Баташки и доц. Красимир Мурджев. Тя ще се проведе от 12.00 часа в Пресцентъра на Международен панаир Пловдив, след дискусията по Закона за ветеринарно медицинската дейност. Темите ще са още: ситуацията във ВМЗ Сопот и актуални въпроси от сферата на здравеопазването.

Вечерта киноманите ще могат да се насладят на поредните две заглавия от програмата на фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В 21:30 ще се завърти лентата "Андалусия, моя любов". От 23:30 пък зрителите в Лятното кино ще могат да наредят българския "Пъзел".