Джо Лин Търнър забрави да слезе от сцената, пя двойно за бургазлии на Джулая(ВИДЕО)

Бургас Лайф

01-07-2013, 11:04

Снимка:

Facebook.com/Бургас 2019

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рок легендата Джо Лин Търнър на Джулая в Бургас

Облаци скриха първото юлско слънце

"Какво красиво, красиво място! Невероятно!". Стези думи се обърна към бургаските си фенове гласът на "Дийп Пърпъл" и "Рейнбоу" Джо Лин Търнър. Легендарният рокаджия беше хедлайнер на "Джулай Морнинг" фестивала и предизвика истински фурор на плажа.

По договор Търнър трябваше да пее един час, но се раздаваше на публиката два пъти по-дълго. Абсолютно изненадващо за всички, в разгара на в купона на сцената се качи бургаският зет Джеф Скот Сото, който приветства Джо Лин Търнър с думите: "Добре дошъл в моя град Бургас!". "I Surrender", "Can't Let You Go", "Highway star" и още много класики звучаха дълго след полунощ за празнуващите на Централния плаж.

Семейства с бебешки колички, малки деца, младежи или ветерани, които посрещат Джулай Морнинг повече от 20 години очакваха с нетърпение първите лъчи в компанията на СИЛУЕТ, Тhe Pomorians, D'Family, Add Groove, Ясен и приятели, Casual Threesome, Стокхолм. Истински фурор предизвика шведската група "Rozbub", които пътуваха 25 часа с автобус, за да се включат в бургаския Джулай.

Макар че слънцето така и не успя да пробие плътните облаци в 5,36 насторението и на Централния плаж и на Северната ивица бе приповдигнато. Не липсваха и  последователи на традицията да влязат в морето въпреки ранния час и студената вода. 

По време на концерта ентусиасти пускаха летящи фенери, а организаторите бяха осигурили безплатни дърва за огрев. Меломаните пък можеха да се сдобият с тениска на любимата си група от "На тъмно" щанда. 

Любителите на седмото изкуство също бяха приятно изненадани с прожекция на нашумялата лента "Джулай" на Охлюва с вход свободен. 

Фестът "Джулай морнинг` 2013" бе организиран от община Бургас и чаровната Мариана Добрева от група Силует. Събитието подкрепя кандидатурата на града за Европейска столица на културата през  2019 година.