Веско Минев централен защитник срещу Астана

Спорт

01-07-2013, 11:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Визата на Бобан Грънчаров забоксува

Веселин Минев най-вероятно ще играе в центъра на защитата на Ботев (Пловдив) при гостуването на Астана в първия мач от турнира на Лига Европа, пише "Тема Спорт". Причината е, че засега канарчетата не успяват да уредят с виза титулярния играч на този пост Бобан Грънчаров.

Днес ще стане ясно дали от клуба ще успеят да му осигурят необходимите документи, за да пътува и той до столицата на Казахстан. Шефовете на жълто-черния клуб задействаха процедурата веднага, щом разбраха, че ще участват в надпреварата, но засега не са получили индикации за положителен развой.

Старши треньорът на тима Станимир Стоилов обаче взима всички мерки, за да не бъде изненадан. Точно затова той пусна Веселин Минев на поста централен защитник в последната контрола с Адмира Вакер 0:0. Опитният бранител игра на този пост 6 няколко ма­ча през пролетния полусезон в А група.

В центъра ще му партнира холандецът Сивард Спрокел. Другият проблем пред Ботев е кой ще води атаката в отсъствието на контузения Иван Цветков. Вариантите са два - Станислав Костов или Ромарио Кортзорг. По-вероятно е като титуляр обаче да започне холандецът, пише Sportline.bg.