Международен приз за пловдивската "Чистота"

Мисия Пловдив

01-07-2013, 12:15

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Пловдив е отличник по зелени инвестиции, изтъкна кметът Иван Тотев

Общинското предприятие "Чистота" спечели приз в конкурса Най-зелените компании на България 2012. Кметът Иван Тотев и директорът на дружеството Иван Стоянов показаха завоюваната грамота и статуетка в категорията "Обществени организациии, общини и държавни структури". Те посочиха, че съревнованието е международно и стартира в България преди 3 години.

Призът е присъден за голямата икономия на гориво, която се измерва като 80 хиляди литра спестени от гориво. С преминаването към хибридна технология освен пари сме спестили и огромно количество вредни емииси, които старите дизелови машини бълваха. Организаторите на конкурса са отбелязали и вложенията в нова техника.

Нито една община не е инвестирала толкова много пари в поддържането на зелената система и чистотата както Пловдив, изтъкна градоначалникът Иван Тотев. Той посочи, че присъдената грамота е доказателство, че градът наистина е станал по-чист. Похвалите вече имат своето официално признание. В този мандат Пловдив позеленява. Положихме много усилия за изграждането на поливната система, в нова техника и в проектиране на нови зелени площи, допълни градоначалникът. Тотев посочи, че има намерения тази политик да продължи и през идните години.